Стадіон Мрії в Гімназії №1 відкрито !

17 жовтня відбулося довгоочікуване для засновників Фонду відкриття стадіону Гімназії № 1. Перерізати стрічку приїхали не лише засновники Фонду, але й їхні друзі — відомі особистості України. 

Гімназисти були в захваті від того, що до них у гості завітали:
 - Володимир Полочанінов — засновник Фонду
 - Андрій Гусін — семиразовий чемпіон України
 - Василь Кардаш — помічник тренера у футбольному клубі «Динамо» (Київ)
 - Олексій Мочанов — автогонщик, автовболівальник та автоспортивний журналіст,
 - Володимир Борзак, Дмитро Поліщук, Сергій Макушин — депутати Білоцерківської міської ради
 - Олександр Олійник — секретар Білоцерківської міської ради
 - Юрій Павленко — заслужений працівник культури
       
На жаль, Анатолій Тимощук, який разом з Володимиром Полочаніновим вклав у цей майданчик стільки сил, не зміг приєднатись до присутніх гімназистів. Але чекав дзвінка від товариша зі звісткою про успішне проведення заходу, а також фотографій, аби також порадіти за учнів.
 
За словами директора Гімназії № 1 Бориса Смутка, відкриття стадіону стало визначною подією й справжнім подарунком для Гімназії, що днями відсвяткувала свій 25-річний ювілей! П’ять років тому, коли Гімназія відзначала 20-річчя, до Бориса Михайловича підійшов учень Іван Гузяк та сказав: «Борисе Михайловичу, ми могли б виграти футбольний матч, але там калюжа перед стадіоном, я впав і не зміг забити гол! Що будемо робити?» Так оновлення стадіону стало загальною мрією і учнів, і директора гімназії.
 
Тому маємо надію, що ми не лише втілили мрію гімназистів, але й дали поштовх для нового періоду в житті Гімназії — періоду перемог у спорті. Сподіваємося, що після цього їхні показники на змаганнях значно зростуть і стануть одними з найкращих в області. А випускники зможуть демонструвати свою успішність та здоровий спосіб життя!
 
Володимир Полочанінов також поділився своїми емоціями з присутніми: «Насправді в процесі будівництва цього стадіону ми зіткнулися з різними перешкодами, які дещо відкладали дату відкриття. Але для нас не існує неможливого, тож тепер усі проблеми залишилися позаду. У своєму житті я зрозумів, що найголовніше — давати людям можливість. Не гроші, не блага, а саме можливість. Я вважаю, що цей сучасний майданчик — насамперед можливість для учнів займатися спортом, бути здоровими, гарними та успішними людьми. І фонд "Рух Молоді" зі свого боку постарався цьому посприяти».
 
Що ж стосується решти шкіл... Побачивши, наскільки це необхідно сучасній молоді, засновники Благодійного фонду «Рух Молоді» Володимир Полочанінов та Анатолій Тимощук вирішили допомагати і надалі, перебудовуючи спортивні майданчики шкіл. Але, щоб виявити, хто цього найбільше потребує, ми будемо проводити щорічний турнір серед шкіл. Школа, яка переможе, отримає новенький майданчик!
 
Олексій Мочанов, у свою чергу, висловив побажання, щоб майданчик служив з користю, не стояв порожній, а учні слідкували б за його чистотою: «Хотілося б, щоб новий стадіон не був засмічений лушпинням від насіння, закиданий пивними пляшками та недопалками. Частіше відривайтеся від комп’ютерів, віртуального світу! Виходьте на свіже повітря! Грайте в улюблений футбол і пам’ятайте, що справжнє життя є хоч і прохолоднішим, але все ж значно цікавішим».
 
Після цього символічна блакитна стрічка була урочисто перерізана, всі учасники святкової події розмістилися на нових трибунах. Спочатку всі змогли побачити переможців відеоконкурсу, який проводився Фондом на початку 2012 року. Андрій Сивань продемонстрував чудеса гри у м’яч, або фрістайл.
 
Але всі вже зачекалися неймовірного футбольного матчу між збірними Фонду «Рух Молоді» та гімназії у складі учнів 9-11 класів. І очікування справдилися. Жодні ворота не залишилися порожніми. Андрій Гусін з легкістю пробивав ворота молодих суперників, а Олексій Мочанов у ролі воротаря розтягнувся на полі перед воротами, в яких уже опинився м’яч. Не знаємо чи піддавалися «дорослі», але грати на одному полі зі своїми кумирами — неабиякий стимул для учнів гімназії!
 
Будемо сподіватися, що ця подія надихне всіх гімназистів на заняття спортом та активне проведення свого дозвілля. А учні інших шкіл — чекайте на анонси наших нових подій та беріть участь у змаганнях, щоб отримати достойну винагороду за своє сумління та активний спосіб життя!
17 жовтня
2012
ПІДТРИМАЙТЕ ПРОЕКТ